BIO:

Changing Tires, de nieuwe EP van de Haagse rockband The Levi's. Het is de tweede EP na het goed ontvangen debuut 'Born Easy'. Er is weer nieuwe energie en nieuw materiaal, klaar voor de show. 'Changing Tires' staat voor verfrissing en voornamelijk de drang om door te willen gaan. The Levi's staan garant voor een energievolle show met melodische lijnen, dik beukwerk en dansbare gitaarriffs!

Foto door Fleur Beemster

The Levi's begon in 2007 als een 4 mans formatie met Yves Nieuwenhuizen, Steven Kwakernaat, Marcus Bouma en Tim Polderman. Het idee was om samen plezier te hebben en om stevigere rockmuziek te maken. Zo gebeurde het en in 2009 werd de eerste EP uitgebracht 'Born Easy'. In datzelfde jaar won The Levi's de Haagse Koninginnenach Bandverkiezing waarmee ze de Nach mochten openen op de Grote Markt. 2009 was een goed jaar met een mooie podia en festivals.

Helaas bleven de mooie tijden niet aanhouden, Yves stopte met de band. Yves had andere idee├źn over nieuwe nummers en de muzikale verwachtingen lagen niet meer op een lijn. Maar The Levi's was nooit van plan te stoppen en een nieuwe bassist werd erbij gehaald, Cees van Es.

Zo kon de band weer aan de bak, Cees moest ingewerkt worden en nieuwe nummers konden weer geschreven worden. Alles leek weer goed te gaan en langzaamaan werden er weer nieuwe optredens geboekt. Maar in 2011 besloot Steven om met de band te stoppen, de band was weer een maat kwijt. Steven kon zijn ei niet meer kwijt in de band en wilde zich meer concentreren op zijn studie.

Aan het eind van 2011 kwam Yorick Meijdam erbij. Wederom vol aan de bak om het bestaande repertoire in te werken maar tegelijkertijd ook om nieuw materiaal te willen schrijven. Het werd tijd dat The Levi's weer wat van zich zou laten horen en zien. Met nieuwe energie voor de band is er een tweede EP uit gekomen. Het vervolg op het debuut kreeg de, toch wel lading dekkende, titel 'Changing Tires'. Met de titel wordt metaforisch bedoeld dat het nodig was om te verfrissen en wellicht ook wel te veranderen om te willen blijven bestaan. En met recht, de lovende recensies van onder andere 3voor12 en Popunie zeggen genoeg.

Tot op heden is de band nog altijd bezig met het verder ontwikkelen van zowel de muziek als de persoonlijkheid. Iedereen lijkt zijn plekje gevonden te hebben en langzaamaan begint The Levi's een serieuze vorm aan te nemen. Stapje voor stapje, steeds verder.

'In Circles We Go.. The Levi's'

 Marcus  Yorick

 Cees  Tim

 Vocals en gitaar:  Marcus Bouma
 Gitaar en backing vocals:  Yorick Meijdam
 Bas en backing vocals:  Cees van Es
 Drums:  Tim Polderman


Foto door Fleur Beemster